Muftija travnički primio delegaciju džemata Lisac MIZ Novi Travnik

30 Novembar 2017

U četvrtak 30. novembra 2017. godine, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović primio je u svom Uredu delegaciju džemata Lisac, MIZ Novi Travnik, na čelu sa imamom Redžo-ef. Sarajalićem.

Pored imama džemata Lisac prijemu su prisustvovali glavni imam MIZ Novi Travnik Haris-ef. Amidžić te džematlije Ibro Palalić, hadži Ramo Palalić, Vahid Petak i Ismet Šahinović. Redžo-ef. je iskoristio priliku da predstavi rad džemata Lisac što je prepoznala i Skupština Općine Novi Travnik kada je džematu Lisac dodijelila Zahvalnicu, a njemu kao imamu Plaketu  zbog njegovog doprinosa vjerskom, socio-kulturnom, društvenom i obrazovnom planu, ali i medijskoj promociji i afirmaciji Novog Travnika. Također, Redžo-ef. kao i predstavnici džemata Lisac nisu krili svoje zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora sa HU Crveni polumjesec iz UAE o gradnji mesdžida u naselju Reput koje pripada džematu LIsac. 

 

Muftija Adilović se zahvalio predstavnicima džemata Lisac i glavnom imamu na posjeti i čestitao na uspjehu i priznanju koje je džemat Lisac postigao u prethodnom periodu te zaželio dalji uspjeh u radu.

 

 

Čitano 726 puta
All for Joomla All for Webmasters