Muftija travnički predvodio džuma namaz u džematu Kutanja MIZ Donji Vakuf

11 Januar 2019

U petak, 11. januara 2019. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Kutanja, Medžlis Islamske zajednice Donji Vakuf i tom prilikom održao hutbu i predvodio džuma-namaz.

 

Džemat Kutanja je novi džemat u gradskoj regiji Medžlisa IZ Donji Vakuf u kojem se počelo sa klanjanjem džuma namaza u petak 5. januara 2019. godine. Ovo je bila druga po redu džuma namaz i tim povodom Muftija travnički je posjetio ovaj džemat. Muftija je tom prilikom čestitao džematlijama i medžlisu na ovom mubareku i najavio da će Muftijstvo travničko i Medžlis IZ Donji Vakuf poduzeti potrebne radnje kako bi ovaj džemat u skorije vrijeme dobio stalnog imama.

 

U svojoj hutbi Muftija je tumačeći 59. ajet sure El-Hašr: "O vjernici, Allaha se bojte, i neka svaki čovjek gleda šta je za sutra pripremio i Allaha se bojte jer On dobro zna šta radite." pozvao vjernike na bogobojaznost i činjenje dobrih dijela, a klonjenje grijeha kako se sutra na Sudnjem danu prilikom polaganja računa ne bi kajali ukoliko naša dobra dijela budu maloborjna, a s druge strane grijes mnogobrojni.

Čitano 453 puta
All for Joomla All for Webmasters