Muftija travnički posjetio džemate IZBA-e u južnoj Austriji

06 Decembar 2017

Od 01. do 03. decembra 2017. godine muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović, boravio je u posjeti nekolicini džemata Islamske zajednice Bošnjaka u Austriji, u gradovima: Grac (Graz), Filah (Villach) i Klagenfurt.

U Gracu je posjetio džemat Bošnjak, gdje je održao hutbu i predvodio džumu-namaz, te održao prigodno predavanje na mevludskom programu. 

 

U Filahu je posjetio Džemat Filah (Villach), gdje se obratio prisutnim džematlijama na mevludskom programu. Tu je posjetio i mekteb, u kojem se susreo sa mlađom i starijom grupom polaznika mektebske nastave. 

 

U Klagenfurtu Muftija je posjetio dva džemata: Džemat BKZ Klagenfurt i Džemat Gazi Husrev-beg. U oba džemata Muftija je prisustvovao mevludskim programima i obratio se prigodnim riječima, ukazujući na važnost boljeg poznavanja života Muhammeda, s.a.v.s., i slijeđenja njegovog sunneta.

 

U svim džematima Muftija je pohvalio organizaciju rada i aktivnosti, potcrtavajući važnost zajedničog rada u džematima u dijaspori, u okviru Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Čitano 657 puta
All for Joomla All for Webmasters