Muftija travnički izaslanik Reisu-l-uleme u džematu Oplećani, Medžlis IZ Tomislavgrad

18 Novembar 2019

U subotu, 16. novembra 2019., muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u svojstvu izaslanika Reisu-l-uleme prisustvovao je programu proklanjavanja novosagrađena džamije u džematu Oplećani, Medžlis IZ Tomislavgrad za čiju gradnju je sredstva donirala vakifa Merjem Said Eš-Šamsi.

Ovoj svečanosti prisustvovali su džematlije iz Oplećana i susjednih dzemata. Program je počeo učenjem odlomaka iz Kur’ana koje je proučio Saudin-ef. Lužić, te obraćanjem mjesnog imama Ramiz-ef. Memića. Nakon toga izaslanik Reisu-l-uleme i predsjednik džematskog odbora, Hamid Đugum svečano su predali ključ novoizgrađene džamije direktoru Crvenog polumjeseca UAE Mahmudu Aliju.

 

Nakon programa kojeg su u džamiji izveli hor imama MIZ Gornji Vakuf i hor MIZ Tomislavgrad prisutnima se obratio glavni imam Medžlisa IZ Tomislavgrad Amer-ef. Jugo, potom direktor Crvenog polumjeseca UAE Mahmud Ali, zatim izaslanik muftije mostarskog Suljo-ef. Cikotić te izaslanik Reisu-l-uleme muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

 

Na kraju su član građevinskog odbora Avdija Đugum i predsjednik Izvršnog odbora  Medžlisa IZ Tomislavgrad Ibrahim Kapetanović uručili zahvalnice donatorima kao i drugima koji su pomogli ponovnu izgradnju džamije. 

 

Program je završen učenjem odlomka iz Kur’ana koje je proučio Mujo-ef. Memić i dovom, koju je proučio muftija Adilović.

Čitano 571 puta
All for Joomla All for Webmasters