Iftar za omladinu sa područja Muftijstva travničkog

12 Maj 2019

Muftijstvo travničko u saradnji sa Elči Ibrahim-pašinom medresom organizovalo iftar za mlade sa područja Muftijstva.

U subotu, 11. maja 2019. godine u restoranu Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku upriličen je iftar za 120 mladića i djevojaka sa područja Muftijstva travničkog. 

Preko koordinatora Mreže mladih organizovan je skup i susret omladine u Travniku iz svih medžlisa sa područja Muftijstva travničkog. Neposredno prije iftara omladina se okupila u sportskoj sali gdje je obavljen i zajednički akšam-namaz, dok je iftar bio u restoranu Medrese. 

Nakon iftara mr. Muhamed-ef. Pezić, rukovodilac Službe za vjerska pitanja i obrazovanje i koordinator Mreže mladih na nivou Muftijstva, u svojstvu domaćina se obratio omladini i prenio selame Muftije travničkog, dr. Ahmed-ef. Adilovića i direktora Medrese, mr. Dževdet-ef. Šošića, zahvalio se upravi Medrese na prelijepo pripremljenom iftaru i ukazao na iznimnu vrijednost ovakvih susreta tokom mubarek mjeseca ramazana. Prisutne aktiviste Mreže mladih je potom poselamio i pozdravio Ajdin-ef. Terzić, koordinator Mreže maldih pri MIZ Travnik, te im se pritom prigodno obratio.

Učesnici su iskazali radost zbog iftara i susreta u Travniku, a isto tako svi su iskazali želju za nastavak druženja, organizovanja sličnih susreta i po drugim gradovima, kako bi se omladina bolje upoznavala i na sličnim, hairli, zajedničkim projektima udruživala, na dobrobit i zajednice i društva.

Čitano 731 puta
All for Joomla All for Webmasters