Edukacija za članove izbornih komisija na području Muftiluka travničkog

19 Oktobar 2022

U srijedu, 19.10.2022. g. u prostorijama Muftijstva travničkog provedena je edukacija za članove Okružne izborne komisije i članove izbornih komisija medžlisa na području Muftiluka travničkog u organizaciji Glavne izborne komisije IZ (GIK).

 

Na edukaciji o izborima unutar Islamske zajednice izlaganja su imali Mensur Karadža, u svojstvu predsjednika GIK-a, sekretar GIK-a Faruk Hašimović i član Fikret Čelenka. Moderator edukacije bio je Rešad Lendo sekretar Muftijstva i član GIK-a ispred Muftijstva travničkog.

Prisutni su se upoznali sa izbornim pravilima, aktivnostima provedenim u dosadašnjem toku procesa, kao i terminima za završetak narednih koraka.

Nakon izlaganja prisutni su imali priliku da postave pitanja o određenim nejasnoćama ali i da iznesu određene dileme. Na kraju se obratio i muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

Izbori na nivou džemata za džematske odbore, predstavnike u Skupštini medžlisa i izborno tijelo koje bira sabornike bit će održani u petak 2. decembra 2022. Izbori za članove Izvršnog odbora Medžlisa bit će organizovani u subotu 17. decembra, a za članove Sabora IZ u nedjelju 18. decembra 2022. godine.

Čitano 145 puta