"511. Dani Ajvatovice" bit će organizovani uz poštivanje higijensko-epidemioloških mjera

28 Maj 2021

Organizacioni odbor "511 Dani Ajvatovice" je na svojoj redovnoj sjednici koja je održana 27. maja 2021 godine u prostorijama Muftijstva travničkog usvojio odluku da će se ova kulturno-vjerska manifestacija organizovati u periodu od 18. do 30. juna uz smanjenje broja programskih sadržaja i poštivanje higijensko-epidemioloških mjera nadležnih organa.

 

Ovogodišnja manifestacija će početi svečanim otvaranjem u petak 18. juna na Musalli u Pruscu. Defile konjanika i bajraktara u Donjem Vakufu je planiran za subotu 26. juna, a centralni program će biti organizovan u nedjelju 27. juna 2021. godine.

 

Iako će broj programskih sadržaja biti znatno smanjen i ove godine javnosti će biti ponuđen značajan broj vjerskih, kulturnih, edukativnih i sportskih sadržaja, kao i programi koju podrazumijevaju brigu o najugroženijim kategorijama društva.

 

Organizacioni odbor podsjeća da će svi programski sadržaji biti organizovani u skladu sa važećim higijensko-epidemiološkim mjerama nadležnih organa i poziva sve posjetitelje na poštivanje istih.

Čitano 836 puta