U ponedjeljak 23. novembra 2020. godine rukovodilac Ureda za zekat Vehid-ef. Arnaut posjetio je Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašinu medresu i tom  prilikom se susreo sa muftijom dr. Ahmed-ef. Adilovićem i direktorom mr. Dževdetom Šošićem i pomoćnikom za internat mr. Safetom Durgutijem.

U srijedu, 18. novembra 2020. godine u atriju Medrese u organizaciji BZK "Preporod" OO Travnik, muftijstva travničkog i Elči Ibrahim-pašine medrese održana je promocija filma o Ajvatovici novinara Azama Mandžića u okviru manifestacije "Dani šejha Abdulvehhaba Ilhamije Žepčaka".

U ponedjeljak 09.11.2020. u Islamskom centru na Kalibunaru u Travniku održan je stručni seminar za muallime i muhaffize Škole Kur'ana Muftijstva Travničkog „Ebu Bekr Es-Siddik“ uz poštivanje svih epidemioloških mjera. Predavači su bili hafizi doc.dr. Safet ef. Husejnović, imam Sejmenske džamije u Zenici i mr. Abdulaziz Drkić, viši asistent na katedri za Kiraet na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

U četvrtak 5. novembra Muftijstvo travničko posjetio je Burhan Öztürk direktor medrese Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi. Inače to je medresa s kojom se Elči Ibrahim-pašina medresa pobratimila.

U Sali vatrogasnog doma u Vitezu je održana završni program manifestacije „Dani Ahmed-agine džamije“ u povodu obilježavanja 430 godina postojanja.

U srijedu, 28. oktobra 2020. godine u Hadži Ali-begovoj džamiji u Travniku održan je centralni mevludski program za Muftijstvo travničko povodom rođenja posljednjeg Božijeg poslanika Muhammeda, s.a.v.s..

Stranica 1 od 210
All for Joomla All for Webmasters