U nedjelju. 10. februara 2019. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović posjetio je džemat Kasapovići, Medžlis IZ Novi Travnik,  i održao prigodno predavanje za omladinu u okviru projekta posjeta džematima u zimskom periodu pod nazivom "Dersovi Muftije i muderrisa" koje zajednički već nekoliko sezona realizuju Muftijstvo travničko i Elči Ibrahim-pašina medresa.

U petak 8. februara 2019. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u okviru redovnih posjeta džematima posjetio je novoformirani džemat Turići na području MIZ Travnik i tom prilikom održao hutbu i predvodio džuma-namaz.

U nedjelju 27. januara 2019. godine u Čaršijskoj džamiji u Novom Travniku održan je finalni dio šestog po redu takmičenja u učenju određenih sura napamet pod nazivom “Hind 2019” u organizaciji Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik. U Finalnom dijelu učestvovalo je 36 takmičara u raspoređenih 6 kategorija od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, dok je ukupan broj takmičara bio 212.. Novitet za ovogodišnje takmičenje je uvođenje kategorije sure el-Kehf za srednjoškolce.

Radna posjeta rukovodioca Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u BiH Muftijstvu travničkom.

U subotu i nedjelju 19. i 20. januara u Travniku i Bugojnu organizovan je polufinalni dio takmičenja Hind 2019 na kome je učešće uzelo 64 takmičara u šest kategorija. U finalni dio plasiralo se njih 36.

U nedjelju 20. januara 2019. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Bugojno održan je drugii polufinalni dio takmičenja  Hind 2019 koje organizuje škola Kur'ana Muftijstva travničkog Ebu Bekr Es-Siddik.

Stranica 1 od 175
All for Joomla All for Webmasters