U četvrtak, 03. septembra 2020. godine, u Travniku je održan stručni seminar o mektebskoj nastavi za imame sa područja Muftijstva travničkog.

U srijedu, 02. septembra 2020. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog održana je 13. redovna sjednica UO Škole Kur'ana "Ebu Bekr es-Siddik".

U nedjelju, 30. augusta 2020. godine pred Komisijom za hifz Rijaseta IZ u BiH posljednje ajete napamet proučio je Imran Spahić iz Travnika i tako stekao zvanje hafiza Kur'ana Časnog.

U srijedu, 05. augusta 2020. godine, Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović upriličio je prijem za komadanta turskog LOT tima u Travniku, kapetana Leventa Polata i vodnika Murata Dagdelana.

U petak, 31. jula 2020. godine u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku održana je Centralna bajramska svečanost za Muftijstvo travničko.

U srijedu, 29. jula 2020. godine, muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u pratnji rukovodioca Škole Kur'ana Ebu Bekr Es-Siddik Fahrudin-ef. Haseljića posjetio je atašea za vjerska pitanja pri Ambasadi Kraljevine Saudijske Arabije i direktora kulturnog centra Kralj Fahd, dr. Muhammeda Alu Šejha.

Stranica 1 od 207
All for Joomla All for Webmasters