U subotu, 16. juna 2018. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama u Travniku posjetom Centralnom šehidskom mezarju obilježen je „Dan šehida“.

Povodom Ramazanskog bajrama 1439. hidžretske godine odnosno 2018. godine, muftija travnički, dr. Ahmed ef. Adilović, u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku, upriličio je tradicionalni bajramski prijem.

U subotu, 16. juna 2018. godine, drugog dana Ramazanskog bajrama u Travniku je u sklopu obilježavanja „Dan šehida“ u konferencijskoj sali Medžlisa upriličen je prijem za predstavnike porodica šehida i poginulih boraca Armije R BiH.

U petak, 15. juna 2018. godine, odnsosno 1. ševala 1439. hidžretske godine, centralna bajramska svečanost za Muftiluk travnički održana je u atriju Elči Ibrahim-šapašine medrese u Travniku.

U sklopu ramazanskih aktivnosti koje su organizirane za žene na području našeg Muftijstva, u nedjelju, 10. juna i srijedu 13. juna realizirane su dekupaž radionice u MIZ Busovača i MIZ Travnik.

U utorak, 12. juna 2018. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović, u pratnji direktora Elči iBrahim-pašine medrese mr. Dževdeta Šošića, i predsjednika Medžlisa IZ Travnik dr. Nermina Šušića posjetio je džemat Goleš.

Stranica 1 od 161
All for Joomla All for Webmasters