U ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine u Kulturnom centru princeze Dževhere u Bugojnu Muftijstvo travničko u saradnji sa Upravom za vanjske poslove i dijasporu organizovalo je stručni seminar seminar za imame i muallime pod nazivom “Islamska zajednica u suočavanju sa raznim ideologijama”.

U srijedu, 10. oktobra 2018. godine, u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Busovača održana je 21. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva travničkog .

U petak, 5. oktobra 2018. godne Muftija travnički posjetio je MIZ Gornji Vakuf povodom proklanjavanja dviju džamija i tom prilikom je održao hutbu i predvodio džuma namaz novosagrađenoj džamiji u džematu Bistrica.

U utorak, 02. oktobra 2018. godine svečano je otvoren Vakufski dom Elči Ibrahim-pašine medrese u naselju Dolac na Lašvi kod Travnika

 

Sarajevo, 28. septembar 2018. (MINA) – Danas je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović održao hutbu u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu.

Hutbe reisu-l-uleme prenosimo u cijelosti:

Sarajevo, 26. septembar 2018. (MINA) - Muftije Islamske zajednice u BiH su na radnom sastanku u Sarajevu, 26.9.2018, pored ostalog razmatrali trenutnu situaciju u društvu i Zajednici u kontekstu predstojećih izbora. Na sastanku sa reisu-l-ulemom Huseinom ef. Kavazovićem i zamjenikom reisu-l-uleme Huseinom ef. Smajićem muftije su analizirali ulogu Islamske zajednice u izbornom procesu i izazove s kojima se susreću njeni imami, nosioci vjerskog autoriteta i članovi.

Stranica 1 od 169
All for Joomla All for Webmasters