U petak 19. februara 2021. godine šef Odjela za standardizaciju i evidenciju pri Upravi za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice mr. Mirsad Kalajdžić i stručni saradnik za planiranje i nadzor gradnje  dipl. ing. građ. Abdulah Alagić boravili su u radnoj posjeti Muftijstvu travničkom.

U Travniku održan stručni seminar za glavne imame i istaknute imame sa područja Muftijstva na temu zekata i sadekatu-l-fitra.

U četvrtak, 11.02.2021. godine u Klubu učenika Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku promovirana je knjiga "Ljudi Zajednice", autora Ramiz-ef. Bećirovića, u izdanju Medžlisa Islamske zajednice Jajce. Knjiga je svojevrsna monografija ovog medžlisa, pa se u njenom podnaslovu precizira da su to zapisi o ljudima i džematima MIZ Jajce.

U četvrtak 11. februara 2021. godine u prostorijama Muftijstva travničkog potpisan je ugovor o izgradnji džamije u naselju Ždralovići na području MIZ Bugojno čija će se izgradnja finansirati  putem donacije Humanitarne organizacije Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U petak 5. februara 2021. godine u prostorijama Muftijstva travničkog upriličen je prijem za 12 studenata kojima su podijeljenje stipendije Fondacije "Ljiljan" Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike.

U nedjelju 31. januara Muftijstvo travničko posjetio je Muftija Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudin Ćeman. Cilj posjete je podjela stipendija Fondacije "Ljiljan" Islamske zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike za studente sa područja Muftijstva travničkog.

Stranica 1 od 212