U utorak, 20. jula 2021. godine u džamiji na Kalibunaru održana je Centralna bajramska svečanost za područje Muftijstva travničkog.

U srijedu 14.jula 2021. godine, članovi Organizacionog odbora Manifestacije "Žena, porodica i zajednica" na čelu sa muftijom travničkim, dr. Ahmed- ef. Adilovićem, održali su radni sastanak sa rukovodiocem Uprave za vjerske poslove Rijaseta IZ u BiH Ismail-ef. Smajlovićem i šeficom Odjela za brak i porodicu pri Upravi dr. Safijom Malkić.

U ponedjeljak 05.07.2021. godine muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović primio je Elvira i Zernadu Mehanović iz Novog Travnika koji žive i rade u SAD-u i uručio im zahvalnicu za višegodišnju podršku takmičenju Hind.

U utorak, 29. juna 2021. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog upriličen je prijem za predstavnike Muftijstva na mektebskom takmičenju na nivou Rijaseta.

U četvrtak 10. juna privrednici iz Istanbula privrednici Fatih Elmalı i Yusuf Kiremitçi posjetili su Muftijstvo travničko s ciljem podjele paketa socijalno ugroženim porodicama.

Stranica 1 od 219