U petak, 03. jula 2020. godine održana je 8. redovna sjednica Muftijstva travničkog kojom je predsjedavao Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović.

U petak 3. jula 2020. godine na TV BIR-u u 20:40 bit će emitovan mevludski program kojeg su izveli imami Muftijstva banjalučkog na platou ispred džamije Hasan Akfije Pruščaka u okviru manifestacije "510. Dani Ajvatovice".

Prusac je večeras (27. juna 2020.) bio centar duhovnosti Bošnjaka ovog podneblja. U ambijentu kompleksa nacionalnih spomenika i historijskih građevina, pod otvorenim nebom, večeras je upriličen poseban vjerski program.

U petak 26. juna 2020. godine Muftijstvo travničko posjetila je delgacija BZK Preporod BiH na čelu sa predsjenikom dr. Sanjinom Kodrićem. Pored dr. Kodrića u posjeti su bili Nazif Salčin, generalni sekretar BZK Preporod i Nermin Hodžić, pomoćnik za opće poslove.

U četvrtak,  25. juna 2020. godine, u prostorijama Muftijstva travničkog u Travniku održan je radni sastanak o temi ”Mektebska nastava na daljinu – Online mekteb, iskustva i preporuke”.

Četvrtak, 25.06.2020. godine s početkom u prostorijama Medžlisa Bugojno održan je sastanak Organizacionog odbora manifestacije  “Žena, porodica i zajednica” koja se već održava četvrtu godinu.

Stranica 1 od 205
All for Joomla All for Webmasters