U petak, 11. oktobra 2019. muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović je posjetio Medžlisi Islamske zajednice Jajce i tom prilikom održao hutbu i predvodio džuma-namaz u džamiji Esme sultanije.

U ponedjeljak, 14. oktobra 2019. godine u Islamskom kulturnom centru na Kalibunaru u Travniku organizovan je stručni seminar za imame i muallime Muftijstva travničkog pod nazivom “Važnost primjene tedžvida i korištenja vjerodostojnih hadisa”.

U utorak, 08. oktobra 2019. godine navršilo se 25. godina od reaktiviranja rada Elči Ibrahim-pašina medresa u Travniku. Tim povodom svečano je obilježen Dan škole.

U petak, 04. oktobra 2019. godine,  kandidat za reisu-l-ulemu Muamer Zukorlić, a kako to predviđa izborna procedura, članovima izbornog tijela sa područja Muftijstva travničkog u prostorijama Muftijstva u Travniku prezentirao svoj program. Domaćin skupa bio je Muftija travnički, dr. Ahmed-ef. Adilović.

U srijedu 02. oktobra u u prostorijama Islamskog centra na Kalibunaru u Travniku održana je redovna sjednica Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva travničkog.

U srijedu 02. oktobra 2019. godine u  Travniku reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović  predstavio je svoj izborni program na predstojećim izborima za reisu-l-ulemu članovima izbornog tijela sa područja Muftijstva travničkog, kojeg čine glavni imami, predsjednici medžlisa, sabornici i direktori obrazovnih institucija. Prisutne je poselamio muftija travnički Ahmed ef. Adilović, predstavljajući im ukratko biografiju aktuelnog reisu-l-uleme.

Stranica 1 od 192
All for Joomla All for Webmasters