Održan IV Omladinski kamp “Ajvatovica”

23 Juni 2019

U organizaciji Mreže mladih Muftijstva travničkog i Asocijacije za aktivno društvo AZAD, danas je održan IV Omladinski kamp u okviru manifestacije ‘’509. Dana Ajvatovice’’.

Oko 200 mladih sa područja travničkog i banjalučkog muftijstva okupilo se na Ajvatovici kako bi učestvovali u četvrtom po redu Omladinskom kampu. Iako je otvaranje kampa bilo najavljeno za 10 sati na platou ajvatovačke livade, zbog kašnjenja učesnika iz drugih gradova otvaranje je uslijedilo u 11 sati.

Na otvoranju kampa obratio se jedan od organizatora, predstavnik Asocijacije za aktivno društvo AZAD Ismail-ef. Elkaz, te u svom obraćanju istakao da mu je izuzetno drago što vidi na Ajvatovici veliki broj mladih. Nakon podne namaza učesnike kampa je poselamio i obratio im se mr. Muhamed-ef. Pezić, pomoćnik Muftije travničkog za vjerska pitanja i obrazovanje, dok je prigodno predavanje održao dr. hfz. Džemail-ef. Ibranović.

Kao i prethodna tri kampa i ovaj je bio sportsko-rekreativnog karaktera, predviđen za druženje i sportske igre. Discipline u kojima su mladi mogli da učestvuju i da se takmiče su trčanje, bacanje kugle, povlačenje konopca i skok u dalj.

Međutim kiša koja je počela padati u toku dana prekinula je takmičenje u odbojci i streljaštvu, tako da učesnici kampa nisu imali priliku da odmjere snage u ovim sportskim disciplinama.

Omladinski kamp je bio jedinstvena prilika za međusobno upoznavanje, druženje i prilika za stvaranje novih ideja i planova za sljedeće projekte i aktivnosti u organizaciji Mreže mladih Muftijstva travničkog.

(www.radiodonjivakuf.com.ba)

Čitano 857 puta
All for Joomla All for Webmasters