Karate klub Bugojno bio je najuspješniji klub na 20.Bugojno Openu - 508. Dani Ajvatovice

04 Juni 2018

U subotu, 2. juna 2018. godine u sklopu 508. Dana Ajvatovice održan je 20. Bugojno Open karate turnir u organizaciji Karate kluba Bugojno. U ime Organizacionog odbora 20. Bugojno OPEN – Ajvatovica 2018, prof. i predsjednik KK''Bugojno'' Rašid Tihak poželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se učesnicima što su uveličali tradicionalni turnir 20-ti po redu jubilej.

 

-Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što imam priliku u ime organizacionog odbora manifestacije Ajvatovica zahvaliti se svima vama koji ste došli i podržali ovaj turnir. Čestitam organizatoru KK ''Bugojno'' na veoma uspješnoj organizaciji na čelu sa gospodinom Rašidom Tihak, također bi se zahvalio i načelniku općine Bugojno gospodinu Hasanu Ajkuniću na podršci svih ovih godina u organizaciji ovog turnira rekao je , direktor Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku i član Organizacionog odbora 508. Dana Ajvatovice Dževdet Šošić

 

-Želim da se zahvalim svim klubovima koji su došli u Bugojno da podrže ovaj turnir, a posebno bi se zahvalio učesnicima koji su došli iz Republike Hrvatske. Historiju karate sporta u BiH pišemo ovdje na ovom turniru već 20 godina. Iskoristio bi ovu priliku da vas sve pozovem na promociju monografije Bugojno Opena – Dani Ajvatovice koja će se održati u Augustu. Rekao je načelnik općine i predsjednik organizacionog odbora 20.Bugojno Opena gospodin Hasan Ajkunić.

 

Vrhovni sudija turnira bio je Jasmin Gogić,a na ovom takmičenju između ostalih sudio je i svjetski sudija iz Austrije, naš Bugojanac Senad Palačkić.

 

Delegat takmičenja bio je Ivan Soldo.Karate klub Bugojno bio je najuspješniji klub na 20.Bugojno Openu - 508. Dani Ajvatovice  Međutim kao pravi domaćini prvo mjesto smo ustupili drugoplasiranom klubu KK''Master''Bugojno, dok je takmičar našeg kluba Armin Ljubunčić proglašen za najuspješnijeg takmičara na turniru, a najuspješnija takmičarka bila je Sureja Pilav iz KBS Reflex Donji Vakuf. Turnir je svečano otvorio načelnik Hasan Ajkunić, dok je organizator turnira svima onima koji su na zaslužan način podržavali organizaciju turnira dodijelio prigodne zahvalnice i poklone.

 

Klubovi učesnici na turniru su : KK ''Gazija'' Mostar, KK''Holiday'' Goražde, KK''Iskra'' Bugojno, KBS''Reflex'' Donji Vakuf,KK''Tuzla Simbra''Tuzla, KK''Zmaj'' Gradačac, KK''Baščaršija'' Sarajevo, KK''Bihać'' Bihać, KK''Bjelopoljac'' Mostar, KK''Bosna'' Kalesija, KK''Bošnjak''Konjic,KK''Bunkai'' Busovača, KK''Champion'' Ilidža, KK''Dalmacija'' Split, KK''Do'' Tuzla, KK''Empi'' Prozor – Rama, KK'Futura'' Bugojno, KK''Gazija'' Jablanica , KK''Jion Peb'' Bihać, KK''Ključ'' Ključ, KK''Kumite'' Sarajevo, KK''Master'' Bugojno, KK''Mladost'' Vitez, KK''Novi Grad'' Sarajevo, KK''Orhideja'' Novi Travnik, KK''Rašid Buća'' Ilijaš, KK''Ryuu'' Sarajevo, KK''Sloga'' Gornji Vakuf – Uskoplje, KK''Student'' Mostar, ''Travnik'' Travnik, KK''Uskopljak'' Gornji Vakuf – Uskoplje,KK''Vezir'' Travnik , KK''Vlašić'' Turbe, KK''Kumite'' Jajce , SKK ''Neretva'' Mostar, KK''Wankan'' Gornji Vakuf – Uskoplje i domaćin KK ''Bugojno''.

 

Najbrojniji karate klub na turniru bio je Karate klub ''Champion'' Ilidža

 

Organizator turnira uručio je priznanja i zahvalnice onima koji su pomagali i učestvovali na dosadašnjim turnirima. Plakete i priznanja dobili su :

 

Institucije karatea: Karate savez SBK/KBS , Karate savez F BIH, Karate savez BIH.

 

Domaćin KK''Bugojno'' nije zaboravio ljude koji su na bilo koji način pomagali organizaciju turnira,a koji više nisu s nama, POSTHUMNA priznanja dodijeljena su :

- Dr. Mustafa Strukar (načelnik općine Bugojno)

- Arif Magrdžija (načelnik općine D.Vakuf)

- Hajrudin Hozić,prof. (član OO prvog turnira)

- Šahbaz Zekotić (član UO KS BIH i dugogodišnji prijatelj kluba)

- Abid Karadža (direktor Mlinpeka i sponzor turnira)

- Husein Jusić (sponzor turnira)

- Mehmed Šeketa (fotograf turnira

 

Čitano 428 puta
All for Joomla All for Webmasters