Salih-ef. Arslanović dobitnik ovogodišnje Plakete Ajvatovica

05 Juli 2017

Salih-ef. Arslanović, imam džemata Karaula, Medžlis IZ Travnik dobitnik je Plakete Ajvatovica  u okviru "507. Dana Ajvatovice", koju mu je uručio muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović u toku centralnog programa na platou Ajvatovice u nedjelju 02. jula 2017. godine

 Salih-ef. Arslanović već više od 20 godina član je Organizacionog odbora Ajvatovice za džemat Karaula i svake godine u džubi i ahmediji predvodi konjanike iz džemata Karaula koji su redovno najbrojniji.

 

Organizacioni odbor "507. Dana Ajvatovice jednoglasno je odlučio da ove godine Plaketu Ajvatovica dodijeli Salih-ef. Arslanoviću za dugogodišnji predan rad i afirmaciju najstarije vjersko-kulturne manifestacije bosanskih muslimana, Ajvatovice.

 

Muftija travnički dr. Ahmed-ef. Adilović upriličio je prijem u svom uredu za Salih-ef. Arslanovića i tom prilikom uručio mu i nagradu koja ide uz Plaketu Ajvatovice. Ispred Organizacionog odbora 507. Dana Avatovice, a i u svoje lično ime zahvalio se Salih-ef. za dugogodišnje organizovanje konjanika iz Karaule i njihove predvođenje. S druge strane Salih-ef. se zahvalio muftiji Adiloviću i ostalim članovima Organizacionog odbora koji su prepoznali njegov trud i zalaganje te da mu priznanje Plaketa Ajvatovice mnogo znači. 

 

Čitano 3572 puta