Glavni imam MIZ Novi Travnik posjetio Edukacijsko-rehabilitacijski cetar "Duga" u Novom Travniku

27 Juni 2022

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Novi Travnik Salih-ef. Zukić u okviru manifestacije „512. dani Ajvatovice“ posjetio je danas Edukacijsko-rehabilitacijski centar "Duga".

 

Cilj posjete bio je ukazati na važnost ovog centra koji pruža potrebne usluge osobama sa poteškoćama u razvoju.

Glavni imam Salih-ef. Zukić objasnio je kako je ovo tradicionalna posjeta u okviru "Dana Ajvatovice", te prilika da Islamska zajednica uruči poklon finansijske prirode za potrebe rada i funkcioniranja Centra.

- Ovom prilikom zahvaljujemo svima onima koji prepoznaju potrebu da se pomognu pri radu ovog centra, koji je nama u Novom Travniku na ponos i o kojem uvijek pričamo. Usluge ovog centra koristi oko 90 korisnika s područja cijelog Kantona i zbog zakonskih regulativa, nažalost, nije na kantonalnom budžetu. Stoga je svaka pomoć dobrodošla - kazao je glavni imam Zukić.

"Duga" je ustanova koja brine o djeci s poteškoćama u razvoju i odraslima s intelektualnim i psihofizičkim smetnjama, navela je direktorica ovog centra Sonja Nikolić-Jurišić.

- Naš rad podupiru brojne institucije i fizička lica čije donacije uveliko doprinose kvaliteti usluge koju pružamo. Danas smo u prilici zahvaliti se Salih-ef. Zukiću i organizatorima manifestacije "Dani Ajvatovice" na prigodnoj novčanoj donaciji - kazala je Nikolić-Jurišić. dodavši kako ovi susreti polako postaju tradicija te da ih očekuje i naredne godine.

Posjeta je upriličena kao jedna od redovnih aktivnosti humanitarnog karaktera u okviru manifestacije "Dani Ajvatovice".

(Kerim Sefer/Preporod.info)

 
Čitano 159 puta