Bugojno: Posjeta udruženjima "Leptir" i "Slatki svijet"

27 Juni 2022

U okviru "512. dana Ajvatovice" danas je realizirana posjeta Udruženju za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama "Leptir" i Udruženju djece i mladih oboljelih od dijabetesa "Slatki svijet" u Bugojnu. 

 

Članove ovih udruženja je, u ime Organizacionog odbora "Dana Ajvatovice" posjetio Kemal-ef. Tokmić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice (MIZ) Bugojno.

On je kazao kako su ovakve posjete postale tradicija.

- Pored finansijske pomoći od strane Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice, i bugojanski medžlis je dodijelio određena sredstva kako bi u ovim teškim vremenima olakšao rad ovim udruženjima - kazao je glavni imam Tokmić.

Dodao je kako posjete spomenutim udruženjima bude posebne emocije.

- Naša je obaveza i kao ljudi, ali i kao vjernika da pazimo na slabije te je u tom smislu ova posjeta imala za cilj da shvate kako nisu sami i ostavljeni, ali i da su im vrata naše Zajednice uvijek otvorena - kazao je Tokmić, poručivši i kako će i u budućnosti voditi računa o posjetama ovim i drugim udruženjima te pomoći koliko to mogućnosti budu dozvoljavale.

Posjeta je protekla u okviru aktivnosti "512. dana Ajvatovice" slijedeći ideju kako ova manifestacija, pored vjerskih i kulturnih događaja, u svom programu sadrži i aktivnosti humanitarnog karaktera. 

(Kerim Sefer/Preporod.info)

 
Čitano 155 puta