U okviru „508. Dana Ajvatovice", u ponedjeljak 18. jula 2018. godine na Trgu Ibrahim-bega Malkoča u Donjem Vakufu održan „Bajramski koncert“ na kojem su učestvovali Amra Halebić, Habib Šerif Šera, te članovi KUD „Nakib Abdagić Kiban“ iz Donjeg Vakufa.

U ponedjeljak 18 juna 2018. godine u Domu kulture Jajce upriličena je promocija knjiga u pet tomova “Bosanske vakufname”, objavljena u suradnji vakufskih direkcija iz Sarajeva i Ankare (Turska). Predstavljena je kao raritetno izdanje koje može pomoći istraživačima i naučnicima koji se žele baviti historijom Bosne i Hercegovine i njenih gradova te rasvijetliti mnoge činjenice iz ove oblasti.

U nedjelju 17. juna 2018. godine, nakon svečanosti otvaranja manifestacije „508. Dani Ajvatovice“, u Domu Hasana Kafije Pruščaka upriličena je umjetnička izložba “Tišina beskonačnosti”, čiji su autori Sead i Halida Emrić. Akademski slikar Sead Emrić prezentirao je svoje slike i grafike, a njegova supruga Halida Emrić kreacije od keramike.

Svečanim programom, koji je upriličen na Musalli u Pruscu u nedjelju, 17. juna 2018. godine otvoreni su “508. Dani Ajvatovice”.

U petak 15. juna 208. godine, prvi dan ramazanskog bajrama 1439. hidžretske godine, održana je press konferencija u povodom "508. Dana Ajvatovice, velike vjersko- kulturne, humanitarne i sportske manifestacije, koja će zvanično biti otvorena na Musalli u Pruscu u nedjelju, 17. juna u 18:30.

U subotu, 2. juna 2018. godine u sklopu 508. Dana Ajvatovice održan je 20. Bugojno Open karate turnir u organizaciji Karate kluba Bugojno. U ime Organizacionog odbora 20. Bugojno OPEN – Ajvatovica 2018, prof. i predsjednik KK''Bugojno'' Rašid Tihak poželio je dobrodošlicu gostima i zahvalio se učesnicima što su uveličali tradicionalni turnir 20-ti po redu jubilej.

Stranica 1 od 28
All for Joomla All for Webmasters