Predavanje prof. Lejle Tutić u džematu Bistrica u Gornjem Vakufu

23 Decembar 2018

Asocijacija žena "Nur" Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf organizovala program za žene u džematu Bistrica.

U nedjelju navečer, 23. decembra 2018. godine, Asocijacija žena "Nur" Medžlisa Islamske zajednice Gornji Vakuf organizovala je program i druženje za žene u džematu Bistrici, gdje je učešće uzela prof. Lejla Tutić iz Travnika.

Na početku programa imam džemata Nijaz-ef. Keso poselamio je prisutne, dok se  ispred Asocijacije žena „Nur“ obratila Besima Keso. Uvodno  ašere proučila  je učenica mekteba Fadila Abazović, a ilahiju Hanifa Abazović.

Potom je profesorica Lejla Tutić na sebi svojstven način održala predavanje prisutnim ženama, a koje se prvenstveno zasnivalo na motivaciji u životu žene, o njenom životu sa svrhom, pritom potencirajući na zajedništvo.

Nakon predavanja i ilahije, te završnog ašereta, ispred Mreže mladih, aktivistica Lamija Keso je zamolila prisutne žene da se u srijedu (26.12.) odazovu i podrže "Kolačijadu" u organizaciji Mreže mladih, a koja se organizuje s ciljem da se prikupi dio sredstava za liječenje dječaka Ismeta Hodžića.

Dovu je zatim proučila prof. Hadžira Zorlak, a nakon programa druženje se nastavilo uz kolače i sok koje su pripremile vrijedne hanume iz Bistrice.

Čitano 837 puta
All for Joomla All for Webmasters