Posjeta koordinatorice Odjela za brak i porodicu medžlisima Donji Vakuf i Jajce

30 Maj 2019

U sklopu ramazanskih aktivnosti koordinatorica Odjela za brak i porodicu Muftijstva travničkog prof. Lejla Bešo-Haskić, u četvrtak, 30. maja 2019. godine, posjetila je MIZ Donji Vakuf gdje je nakon podne-namaza održala predavanje za žene u Hadžijusufovoj džamiji.

Nakon predavanja u pratnji koordinatorice Odjela za brak i porodicu MIZ Donji Vakuf posjetila je Katkić Nisvetu, suprugu rahmetli ef. Sabita.

Takođe, poslije ikindije-namaza posjetila je džemat Divičane u Jajcu, gdje se obratila  ženama prigodnim predavanjem. U pratnji koordinatorice Odjela za brak i porodicu MIZ Jajce, posjetila je Hodžić Safiju i Trako Remziju, supruge rahmetli Ćamil-ef. i Rasim-ef. Koordinatorica je efendincama prenijela selame Muftije travničkog dr. Ahmed-ef. Adilovića, te im ispred Muftijstva uručila skromnu hediju. Posjeta je upriličena i MIZ Jajce gdje je koordinatoricu dočekao glavni imam, Zehrudin-ef. Hadžić. U posjeti ovim medžlisima pored koordinatorica u pratnji prof. Bešo-Haskić bila je i mr. Đenana Bajraktarević, profesorica u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

Čitano 775 puta
All for Joomla All for Webmasters